Snoezelkussen voor mensen met Dementie, Alzheimer, NAH

Op maat gemaakt Snoezelkussen Imperfectie® passend bij de doelgroep of de persoon

Therapeutisch

Ons gepatenteerde en merkgeregistreerde Snoezelkussen Imperfectie® is een handgemaakte kussenhoes vervaardigd uit verschillende stoffen en materialen voor sensorische stimulatie met therapeutisch effect. De mogelijkheden zijn bijna oneindig. Het dient om de sensitieve perceptie en tegelijkertijd de ontspanning te verbeteren.

Belevingsgerichte zorg

Het sluit aan bij de belevingswereld van dit moment van de cliënt.

Reminiscentie-werk

Uitstekend te gebruiken voor reminiscentie-werk omdat wij materialen uit het verleden kunnen gebruiken.

Stimulatie

En mede door het gebruik van zeer van elkaar verschillende materialen bevordert het Snoezelkussen Imperfectie® de tastzin en stimuleert het verschillende hersengebieden. Dat is de reden dat een snoezelkussen ook wel een belevingskussen, voelkussen, tastkussen of friemelkussen genoemd wordt.

 

Een feest voor de zintuigen

Alzheimer en Dementie

Het is bijzonder geschikt voor mensen met de ziekte van Alzheimer of dementie, alsook voor mensen met andere beperkingen.

Veiligheid en rust

Het snoezelen geeft een gevoel van veiligheid en rust. Het kan beelden, woorden, termen, tekens en symbolen oproepen. Misschien zelfs aan het lachen maken of tot tranen toe roeren.

Samen met de begeleider

Het Snoezelkussen Imperfectie® kan bijvoorbeeld gebruikt worden om herinneringen op te halen. Dit kan de persoon zelf doen door het Snoezelkussen te betasten of door het samen met de begeleider te onderzoeken en te bespreken.

 

De prijs van een Snoezelkussen Imperfectie® bepaalt u zelf! Hoe meer handwerk... U betaald achteraf middels een factuur binnen 30 dagen.

Verschillende soort materialen

De persoon wordt geprikkeld door het gebruik van verschillende kleuren, de verschillende soorten stof, allerlei geuren, knopen in vele formaten, of andere materialen die op het Snoezelkussen Imperfectie® kunnen worden aangebracht. Bijvoorbeeld knopen die gevuld zijn met een specifiek kruid of geur, of materialen die geluid kunnen maken.

Communicatie en ontmoeting

Een moeilijk te bereiken persoon lijdt vaak onder het niet begrepen worden en trekt zich meer en meer terug in zijn wereld. Door het snoezelen met behulp van ons Snoezelkussen kan men weer in communicatie met elkaar treden, doordat met dit kussen de persoon voelt dat iemand reageert op zijn wereld.
Zo kan een ontspannen ontmoeting plaatsvinden, waarbij hij of zij zich prettig voelt.

Afstemmen van het ontwerp

Selectie en samenstelling van de kleuren van de stoffen kunnen worden afgestemd op bijvoorbeeld een man of een vrouw, in harmonie of disharmonie, in harde of zachte tinten.

Op basis van uw voorkeuren, maken wij een voorlopig ontwerp en sturen u dit middels foto's per e-mail toe, voor uw goedkeuring of verder overleg.


Snoezelkussen Imperfectie® wordt in Nederland en met de hand op maat gemaakt.

Octrooi verleend.

© 2011- Snoezelkussen.nl  -  Wie zijn wij?  -  Privacy Statement  -  Leveringsvoorwaarden  -  Neem contact op

Op deze website wordt een Facebook pixel gebruikt, om bezoekersstatistieken bij te houden.
De webwinkel maakt ook gebruik van cookies, enkel voor de verwerking van het plaatsen van een bestelling.
Privacy Verklaring